6 Leuke tips voor een stedentrip naar Amsterdam

Weekendje Amsterdam? Altijd een goed idee. In de hoofdstad is veel te beleven en vanalles te zien. Denk bijvoorbeeld aan het beroemde Madame Tussauds, het Rijksmuseum en de Dam. Ook wanneer je al vaker in Amsterdam bent geweest, zijn er altijd nieuwe plekjes om te ontdekken. Hier 6 tips voor leuke activiteiten in het mooie Amsterdam! 

Tip 1: Anne Frank House

Het Achterhuis, waar de familie Frank ondergedoken zat, is een bekende trekpleister in Amsterdam. Dit stukje geschiedenis is bewaard gebleven en zeker de moeite waard om een keer te bezichtigen. Tijdens een bezoek aan het onderduikpand maak je kennis met het verhaal van Anne Frank en ga je even terug in de tijd.       

Tip 2: Hortus Botanicus

Deze botanische tuin laat de schoonheid van planten zien aan de hand van een adembenemend uitstapje. Bezoek de 4 verschillende kassen en wandel ook even door de mooie tuin. Na afloop van deze wandeling kun je in het Hortus café onder het genot van een (warm)drankje nog nagenieten van alle nieuwe indrukken.    

Tip 3: Rondvaart

Een gezellige rondvaart door de grachten van Amsterdam is een leuke ervaring voor iedereen. In de hoofdstad zijn verschillende bedrijven te vinden die boten verhuren en tours organiseren. Tijdens zo’n boottocht zie je ontzettend veel van Amsterdam en ontdek je misschien wel nieuwe plekjes. Dit is ook een leuke activiteit voor de winter!       

Tip 4: Tour door Johan Cruijff Arena

Wie Amsterdam bezoekt moet zeker langs de Johan Cruijff ArenA. Tijdens de 75 minuten durende tour door het huis van Ajax verken je de ArenA en voel je je onderdeel van deze iconische plek. Voor kinderen is er een speciale kidstour die de mogelijkheid geeft een balletje te trappen in het stadion.     

Tip 5: Moco Museum

Aan musea in Amsterdam geen gebrek. Het unieke Moco (Modern Contemporary) museum laat inspirerende en moderne kunst zien. Voor de liefhebbers van street art kunst is dit museum een echte aanrader. De vele details en authentieke onderdelen maken het museum extra bijzonder.  

Tip 6: Overnachten 

Er zijn veel Amsterdam hotels beschikbaar, heb jij al een keuze gemaakt? Ik heb wel een aantal tips voor je beschikbaar. The Delphi – Townhouse is een leuke plek om te overnachten. Het is een gezellig boetiekhotel met stijlvolle kamers en ligt dicht bij het Vondelpark en het Museumplein. Hotel Pontsteiger is een spectaculaire plek om te overnachten. Met moderne kamers en een wisselend decor is dit de perfecte plek om verrast te worden.