De beste fotolijstjes voor jouw interieur!

Het interieur, elk huis heeft een unieke blauwprint van de persoon die er woont. Want dat is het interieur eigenlijk, een verzameling van persoonlijke spullen en smaak. Het mooie van het interieur is dat geen enkele hetzelfde is maar er wel altijd overeenkomsten zijn in elk interieur. Blijkbaar is er iets gemeenschappelijks tussen al die mensen die hun huiskamer op een bepaalde manier inrichten. Dit is in de meeste gevallen de manier waarop ze hun persoonlijke leven laten terugkomen in hun woonkamer. De fotolijst is daar perfect voor, ze zijn te krijgen in allerlei verschillende soorten kleuren en maten, waardoor er voor elk interieur wel wat geschikt is. Hier zijn een paar dingen waar je op kan letten om je fotolijst zo goed mogelijk bij je interieur te laten passen.

Sfeer interieur

Wanneer je een fotolijst gaat uitzoeken is het ’t best als je hem uitzoekt op basis van de sfeer van het interieur. Heb je een hele warme sfeer, of is het juist heel modern en strak. Als je een warme sfeer in huis hebt, kun je kiezen voor houten fotolijsten, of lijsten met een ontwerp, als je meer een moderne woonkamer hebt, is een zwarte lijst eigenlijk altijd goed, maar het is de kunst om voor de juiste afmeting te gaan. Zwarte lijsten kunnen ‘zwaar’ ogen wanneer de rand erg breed is, het neemt visueel veel ruimte in.

Fotolijsten combineren

Voor de creabea’s onder ons is het een toffe uitdaging verschillende lijsten met elkaar te combineren. Het risico hiervan is wel: als het niet bij elkaar past heb je een totale mismatch en dat is niet wat je wil in je woonkamer. Ga naar de winkel en houd de lijstjes naast elkaar, dat is de enige manier om erachter te komen of het past. Je kunt ze overigens ook goed online kopen, bij lijstentoko.nl als je al weet wat je wilt, bijna elke fotolijst is hier wel te vinden. Als het past, heb je wel echt goud in handen want juist die combinaties kun je later nog aanpassen als je de boel weer even om wilt gooien, en daarnaast oogt het gewoon heel tof.

In de fotolijst

En dan komt natuurlijk nog de vraag; welke foto stop je in welke lijst,  maar daar is de regel vooral voor: probeer alles uit! Je zult merken dat sommige foto’s beter passen in de ene dan de andere lijst. En ook: wissel de inhoud van de foto’s af, dus niet drie van dezelfde naast elkaar maar juist verspreid door het huis, hierdoor blijft het extra lang leuk om naar te kijken.