Mondkapjes bestellen online: let op deze aandachtspunten

Online winkelen is bijzonder gemakkelijk en je mondkapjes bestellen doe je dan ook probleemloos via het internet. Er is een grote vraag naar mondkapjes momenteel en dat heeft als resultaat gehad dat er wereldwijd duizenden verkopers op zijn gedoken. Het is lastig om daar de juiste keuze uit te maken en er zijn dan ook risico’s verbonden aan online mondkapjes bestellen. Hier lees je over de aandachtspunten en over hoe jij tussen al het aanbod de beste mondkapjes vindt voor jou.

Mondkapjes bestellen: maak de juiste keuzes

Als je je mondkapjes online koopt, zijn er nauwelijks beperkingen. Maar er zijn goede- en slechte keuzes die je het beste vermijdt.

  • Medisch en niet-medisch: in Nederland zijn de niet-medische mondkapjes in het openbaar vervoer verplicht gemaakt en daar zijn goede redenen voor. Het is essentieel dat de voorraad medische mondkapjes beschermd wordt en beschikbaar blijft voor medisch personeel. Kies daarom altijd voor niet-medische kapjes, want als iedereen deze draagt is de situatie veilig.
  • Stof en wegwerp: stoffen mondkapjes zijn milieuvriendelijker en bij veelvuldig gebruik ook goedkoper. Wegwerp mondkapjes moeten bij het restafval gelegd worden en kunnen maar eenmalig worden gedragen. Stoffen mondkapjes kun je wassen en opnieuw dragen. Door stoffen mondkapjes te bestellen heb je ook wat betreft de uitvoering van het kapje veel meer opties.

De kwaliteit van mondkapjes varieert sterk

Er zijn mensen die zelf mondkapjes maken en deze verkopen voor wat extra geld. Hier zitten eerlijke mensen tussen, maar ook mensen die je zullen proberen op te lichten. De kwaliteit van mondkapjes online verschilt enorm en dus ga je op zoek naar belangrijk bewijs daarvan. Kijk naar het aantal sterren dat de verkoper gekregen heeft en naar recensies die voorgaande klanten geschreven hebben. In de productspecificaties vind je informatie over het aantal lagen stof, de afmetingen en het materiaal waarvan het mondkapje gemaakt is. Mondkapjes bestellen online is minder risicovol als je de kwaliteit van tevoren goed controleert.

 

Vergeet de retourvoorwaarden niet

Een manier om er zeker van te zijn dat je zonder risico op de bestelknop kunt drukken is door de retourvoorwaarden door te lezen. Het grote probleem met online mondkapjes bestellen is dat je ze niet kunt zien voordat je ze koopt. Hoe goed je ook hebt opgelet, er is altijd een kans dat je producten ontvangt waar je niet tevreden over bent. Kies dus altijd voor een verkoper met goede retourvoorwaarden voordat je je mondkapjes gaat bestellen, zodat je ze altijd terug kunt sturen en je geld retour krijgt.

Nederlandse regels zijn niet overal bekend

Voor de meeste zekerheid kies je voor een Nederlandse verkoper. Dat maakt het retour sturen allereerst al een stuk gemakkelijker, maar zij zijn ook beter op de hoogte van de situatie in Nederland. Daar passen ze het assortiment op aan. Ga je mondkapjes bestellen bij een Nederlandse verkoper, dan staat er bijvoorbeeld duidelijk bij dat de kapjes in het openbaar vervoer gebruikt mogen worden. Een verkoper in Amerika heeft geen idee van wat er in ons land speelt. Mondkapjes bestel je dus het beste gewoon bij een Nederlandse webwinkel.