tv-beugel

Sommige klusfoutjes kunnen gewoon niet door de (tv-)beugel!

Klustalent

Wordt een klustalent aangeboren, of leer je dit gaandeweg? Ik vraag het me sinds onze verbouwing steeds vaker af. Ze zeggen altijd dat mannen het inzicht hebben om te klussen en vrouwen beter kunnen schoonmaken en koken, maar wij zijn het levende bewijs dat het eerder andersom is. Niet omdat ik niet kan schoonmaken of koken, maar omdat hij niet kan klussen. Hij gelooft het alleen zelf nog niet helemaal. Daardoor worden er zelden handleidingen nagelezen, en zitten driekwart van mijn meubels bij de eerste poging verkeerd om in elkaar. Een schroefje wat er daarna niet meer uit gaat, een krasje over het deurtje doordat hij verkeerd om lag, ga zo maar door. Ik hoopte dat het met het voorwerp beter zou worden, maar het wordt alleen maar erger.

Tie-rip

En vorige week is dit echt tot een dieptepunt gekomen. Terwijl ik boven met mijn zusje het plafond stond te witten, kwam mijn broer de trap op. “Zeg zus, geef jij een beetje om je TV?”, vroeg hij lachend. “Natuurlijk geef ik om m’n TV, wat denk jij nou!?”, snauwde ik een beetje geïrriteerd terug. Wat een domme vraag, wat denk je nou zelf? Mijn broer bleef een beetje staan lachen. Pas toen ik een klodder verf op z’n gezicht smeerde kwam het hoge woord er uit: “Misschien moet je je man dan even gaan tegenhouden.” Oh, god. Was het weer zo ver? Ik wurmde me uit de verf besmeurde overall en rende de trap af. En ja hoor, daar hing mijn TV. Aan de muur vast gemaakt. Met tie-rips. Tie-rips! Leek hem wel handig, dat viel toch niet op. En als we de TV dan willen verplaatsen, kan deze op een standaard. Toch? Nou, ik dacht het niet. Ik heb hem meteen losgemaakt en veilig op de bank gelegd. Hier bestaan betere oplossingen voor, ongetwijfeld.

TV-beugel

En de oplossing was inderdaad minder ver dan ik had verwacht! Mijn broer kwam vrijwel meteen met een TV beugel die makkelijk op internet te bestellen waren. Ze zijn er in allerlei formaten, zodat iedereens televisie er (veilig!) mee opgehangen kan worden. Ik heb er meteen één besteld, en samen met mijn broer opgehangen toen manlief even naar  de supermarkt kwam. Keurig volgens de handleiding. Ik zou niet anders meer durven. En gelukkig hangt de televisie nog steeds keurig op zijn plek, zoals het hoort. En mijn man? Die mag in vervolg de kastjes gaan schoonmaken terwijl ik de boel wel in elkaar zet. Lijkt me veiliger voor zowel onze relatie als ons interieur.