De verlichting van jouw huis, hoe pak je dat aan?

Het is een van de belangrijkste elementen in jouw huis, de verlichting. Maar hoe pak je dit aan? Want elke ruimte heeft ander licht nodig. Je kan een lijst opstellen met elke ruimte in het huis en hierachter kan je dan schrijven wat voor licht je hier zou willen hebben. Want wil je overal het soort gelijke licht of wil je in de ene ruimte wel een dimmer hebben en in de andere ruimte niet? Vragen die je je allemaal moet afvragen.

Spotjes.

Het is altijd een ideale oplossing als je geen grote lamp aan het plafond wilt hebben om inbouw spotjes te nemen. Ook hier heb je natuurlijk verschil in. Want wil je een led spot of een zachter licht in de kamer hebben? Wil je er een dimmer op hebben of gewoon aan en uit kunnen doen? Het is daarom zo belangrijk om te bedenken wat voor licht je wilt in welke ruimte. Zo kan je gericht kijken welke lampen en soort licht juist het beste is.

Op zoek gaan naar lampen.

Dit is vaak een leuke zoektocht. Want welke lampen ga je nemen. Je kan namelijk niet overal spotjes gaan plaatsen. Kijk, als je dat wilt, dan moet je dat vooral gaan doen. Maar om een leuke staande lamp ergens neer te zetten of een tafellampje, dan maak je toch net wat meer sfeer in huis. En je hebt er gelijk een accessoire bij staan. 

Omdat er zoveel verschillende soorten lampen zijn is het een leuke zoektocht. Omdat je langs veel winkels kan gaan en overal verschillende inspiratie kan op doen. En ook overal andere lampen ziet staan. Er is een enorme keus aan lampen en dat kan het daarom ook weer moeilijk maken. Maar als je goed weet hoe jouw interieur eruit ziet, of uit komt te zien. Is het niet zo moeilijk om de juiste lamp te vinden. Want als je inderdaad van te voren inspiratie op hebt gedaan, dan heb je al een duidelijk beeld van wat voor lampen jij in huis wilt. En dan is het de juiste variant ervan te vinden. Want eerlijk is eerlijk, je zal nooit precies dezelfde lamp gaan vinden. En vind je die wel? Dan heb je een lotje uit de loterij getrokken en heb je de loterij gewonnen.

Dus wanneer begint jouw zoektocht naar de juiste lamp?