Computer onderdelen: ook gewoon online

Je kunt je het leven niet meer voorstellen zonder computers en internet. Toch was die tijd er nog niet zo lang geleden wel. Ik herinner me nog goed dat ik een kantoor deelde met een collega en dat we samen met een computer moesten doen. Dat ging prima. Want de meeste berichten kwamen via brief of telefoon binnen, we hadden nog een kast vol papieren dossiers die we braaf elke dag met een goede oude pen bijwerkten en als we wat nodig hadden dan fietsten we op de fiets naar het winkelcentrum in de buurt en kochten dat. Tja, als we nu zo een bedrijf zouden voeren dan gaat het niet goed. Nu zit ik hele dagen achter de computer en online koop ik echt van alles. Kleding natuurlijk, maar ook dingen die je wat minder snel verwacht zoals computer onderdelen.

Computer onderdelen: maak het zelf’

Mijn beide puberzonen hebben dat leven zonder computers natuurlijk niet eens meegemaakt. Ze zijn aangesloten op een uitgebreid vrienden netwerk dat zich voor een groot deel online afspeelt. Om het over de games die ze spelen maar niet te hebben. Als mijn zonen het afgelopen jaar vijf keer in een winkel zijn geweest dan is het veel. Ze kopen echt alles online, met name computeronderdelen van Intel. Je kunt je voorstellen dat als er dan iets kapot gaat er grote paniek is. Nu hebben we voor iedereen in huis een laptop staan, maar toch. Degene die getroffen is, ziet even zijn wereld instorten. Maar de problemen worden ook weer snel opgelost. Ik ben erachter gekomen dat mijn zonen het heerlijk vinden om aan de computers te sleutelen. Laatst had ook een computer het begeven. Mijn zonen kwamen achter het probleem en kochten computer onderdelen online. Ik wist niet eens dat dat kon, maar zij hadden het zo gevonden.

En we kunnen weer verder

Sterker nog, de computer onderdelen waren zo in huis en het probleem was vervolgens ook zo opgelost. We konden weer verder met ons online leven. Ik bedacht me dat het goed was dat je online zoveel kan oplossen en kopen. Maar wat als dat niet lukt. Dat je het net als ik vroeger opeens even zonder al die handigheidjes moet stellen. Nou ja, ik moet eerlijk bekennen dat ik daar ook niet meer aan moet denken. Gelukkig heb ik mijn zonen die met een paar computer onderdelen de boel wel weer redden.