Een persoonlijke lening afsluiten

Een persoonlijke lening kun je gebruiken voor een grote uitgave die niet binnen je budget past. Veel particulieren willen graag een lening afsluiten. Ook jij wilt een persoonlijke lening afsluiten. Toch kan het voorkomen dat je met een hoop vragen blijft zitten. De meest gestelde vraag is dan ook; "Is geld lenen gevaarlijk?" Het lenen van geld kan zeker gevaarlijk zijn. Hierom is het van belang om een vast inkomen te hebben, en ervoor te zorgen dat je iedere maand een vast bedrag aflost.

 

Regel het zelf!

Het afsluiten van een lening kun je tegenwoordig zelf doen. Sterker nog, dit doe je gewoon snel via het internet. Wel zitten hier een aantal regels aan verbonden. Je dient namelijk de leeftijdsgrens voor het afsluiten van een lening gepasseerd te zijn, maar ook met jouw inkomsten wordt rekening gehouden. Voldoe jij aan deze voorwaarden? Dan kun je een persoonlijke lening afsluiten. Het afsluiten van een lening, kun je doen via Findio.nl. Vul altijd in waarvoor jij geld wilt lenen. Hierdoor wordt de bank op de hoogte gebracht om wat voor soort lening dit gaat. 

 

Waar wil je geld voor lenen?

Het aangeven waarvoor je het geld wilt lenen, is verplicht. Je kunt niet zonder doel geld lenen van een kredietverstrekker. Geef daarom altijd aan waarom jij een persoonlijke lening wilt afsluiten. Zo kan het voorkomen dat je geld wilt lenen voor een motor. Geld lenen voor een motor kun je bij verschillende kredietverstrekkers doen. Wil jij maximaal € 5.000 lenen? Dan hoef je maar € 93 per maand af te lossen. Let wel op, je looptijd is dan wel 65 maanden. Dit is omgerekend naar jaren ongeveer 5 en een half jaar. Wil jij geld lenen? Dan is het belangrijk om van het volgende op de hoogte te zijn; 

  • Geld lenen kost geld! Je betaalt altijd rente over het geleende bedrag

  • Gaat jouw gekochte product kapot? De lening blijft doorlopen!

  • Je leent altijd een vast bedrag

  • Je moet 18 jaar of ouder zijn en de lening moet voor je 75e afgelost zijn

Zoals je leest, zitten er zeker wat regels verbonden aan het lenen van geld. Zorg daarom dat je altijd op de hoogte bent van deze mogelijke regels. 

 

Bereken jouw maandelijkse kosten

Voordat je verder gaat met het afsluiten van de lening, is het verstandig om de maandelijkse kosten van de lening uit te rekenen. Zorg ervoor dat je deze kosten meer dan twee keer per maand kunt betalen. Zo weet je zeker dat je niet in financiële problemen komt als je inkomen tijdelijk wegvalt of je uitgaven ineens veel hoger zijn.