Het vakantiegevoel, kan dat ook thuis? Deel 2

Een aantal weken geleden schreef ik een blog over hoe je thuis een vakantiegevoel kunt creëren. Ik noemde drie manieren om dit te doen, maar hier stopt het niet! Er is nog veel meer dat je kunt doen om thuis dat ultieme zomerse gevoel te hebben. In deze blog vertel ik over nog drie andere manieren om een vakantiegevoel aan te wakkeren. 

Het lekkere eten

Iets waar ik altijd erg van geniet op vakantie, is het lekkere eten. Tapas in Spanje, pizza in Italië en gyros in Griekenland. Maar het fijne is: Je hoeft niet perse naar het buitenland om deze dingen te eten! Verzamel een aantal receptjes die jou doen denken aan vakantie en duik de keuken in. Of ga de stad in om bij een echt Italiaans restaurantje te eten. Het lijkt dat net of je echt op vakantie bent! Een andere goede manier om door eten een vakantiegevoel te krijgen, is om de barbecue aan te steken. Zelf heb ik een Ofyr BBQ die al jaren goed gebruikt wordt. Barbecueën is iets wat je eigenlijk alleen veel doet in de zomer. Vandaar dat dit een echt vakantiegevoel creëert. Of had je al eens gedacht aan een van de vele soorten hottubs die je in je tuin kunt laten plaatsen?

De leuke excursies

Op vakantie maak je vaak veel leuke uitstapjes. Je geniet van de mooie natuur, bezoekt wat musea en struint door de schattige stadjes. Maar wie zegt dat je dat niet thuis kunt doen? In jouw omgeving zijn er vast en zeker leuke musea en mooie steden. Pleeg hier eens een bezoekje aan en het lijkt net of je op vakantie bent. Het mooie aan Nederland is dat je ook gewoon op de trein kunt stappen en een dagje aan de andere kant van het land kunt besteden. Bezoek bijvoorbeeld leuke steden als Maastricht of Groningen en voel je toerist in eigen land! Vaak zijn er in de zomer voordelige dagkaarten bij NS voor alle thuisblijvers, dus dit hoeft je ook geen fortuin te kosten.

De stranddagjes

Het strand is nog iets dat echt een ultiem vakantiegevoel geeft. Lekker bakken op een handdoekje en af en toe een plons nemen in het verkoelende zeewater klinkt als muziek in de oren. Gelukkig hoef je ook hiervoor niet perse naar het buitenland. De Nederlandse kust is ook heerlijk om een bezoekje aan te plegen. Heb je echter pech met het weer? Of heb je geen zin in de drukte op de Nederlandse stranden? Dan zijn er ook talloze tropische zwembaden die hetzelfde zomerse gevoel kunnen geven.