Het vakantiegevoel, kan dat ook thuis?

Ben je net terug van je vakantie, zit je natuurlijk nog helemaal in die sfeer van ontspanning en luxe. Dan zit je niet te wachten op een treurig huis en bergen was. Nou, aan dat laatste kan je niet zoveel doen maar dat eerste wel. Tover je huis om tot vakantieoord. Dan kan je 24 uren per dag en zeven dagen per week genieten. Maar waar moet je dan beginnen?

De luxe hotelkamer

Het is altijd zo lekker als je vakantie net begint en je de pas schoongemaakte hotelkamer binnenkomt. Het beddengoed is knisperfris en alles past bij elkaar. Dat kan thuis ook. Zoals een echte hotelkamer zal het nooit worden, maar dit hoeft ook niet. Dat komt omdat er geen enkele prulletjes zijn, geen foto’s en dergelijke. Het is niet persoonlijke en dat is je eigen huis natuurlijk wel. maar dat opgeruimde kan natuurlijk wel. Dit vergt enkele discipline en oefening, maar het is mogelijk. En dat échte vakantiegevoel in de hotelkamer dat blijft dan speciaal voor de vakantie.

Het verrukkelijke buffet

Take-out bestellingen en magnetronmaaltijden zijn heel makkelijk maar niet zo lekker als vers eten. Op vakantie wordt het eten vers bereid en dat proef je. Maar op vakantie hoeven we natuurlijk niet zelf te koken, en we hebben ook niet het budget om iedere dag uit eten te gaan. Toch is vers gemaakt eten best iedere dag te verwezenlijken. Ja, op vakantie hebben we meer tijd en misschien denk je dat je geen tijd hebt om te koken iedere dag maar dan is er nog de ‘prep’ optie. Kies één dag in de week waarop je meer tijd hebt en maak dan eten voor de hele week. Zo in de vriezer of de koelkast en dan op de dag van, even opwarmen en smullen maar!

De verbluffende spa

Op vakantie gaan we allemaal voor ontspanning. De één doet dat door middel van adrenaline opzoeken en de ander gaat voor een heerlijke massage. Ikzelf vind beide erg leuk maar om nou thuis een mountainbike baan te plaatsen, lijkt me wat overdreven. Dus dan maar de spa. Dit doe je heel simpel door wat extra’s toe te voegen aan de badkamer. Bijvoorbeeld een regendouche in plaats van een gewone douchekop. Een beetje extra voor een beetje vakantiegevoel.

Met deze tips kom jij ongetwijfeld tot rust wanneer je thuiskomt van vakantie tot aan het punt dat je weer een paar weken op reis gaat. Veel ontspanningsplezier!