Beezteez

Beezteez voor je huisdier.

Voor je huisdier wil je natuurlijk het allerbeste. Veel mensen nemen een diertje in huis als het nog een babytje is, zoals een puppy of een kitten. Deze voed je op tot volwassene, waarna ze nog vele fijne jaren bij jou en je gezin thuis doorbrengen. Iedereen raakt gehecht aan zijn huisdier, het wordt toch een familielid van je. Daarom wil je ook goed voor ze zorgen. Het voor je huisdier zorgen bestaat uit meerdere aspecten, waaronder bijvoorbeeld lekkere snoepjes van Beezteez kopen, nagels knippen en nog meer. Dit zal ik hieronder eens toelichten.

Een huisdier hebben en ervan houden betekent niet alleen maar knuffels en kusjes geven (al wordt dat zeker aangemoedigd!) Het betekent ook je huisdier goed verzorgen. Sommige dieren zoals konijnen en katten wassen zichzelf, maar een hond die in de sloot springt en vol modder en gras eruit komt wordt niet zo snel vanzelf weer schoon. Ook nagels knippen, het gebit laten checken en het tandvlees, de vacht borstelen en ontklitten en een a twee keer per jaar laten knippen komen hierbij kijken. Veel mensen vergissen zich in het werk dat bij een huisdier komt kijken. Oke, een goudvis heeft niet veel meer nodig dan water en eten. Maar zijn aquarium of kom moet ook schoon! En hij heeft plantjes nodig voor zuurstof. En hij mag niet in de zon staan. Cavia’s en hamsters willen graag apparatuur om hun energie in kwijt te kunnen, denk aan een hamster rad. Een hamster gaat graag op avontuur uit en houdt ervan om door tunnels te kruipen en zich te kunnen verstoppen in een zacht warm holletje.
Ook zijn sommige dieren gezelschapsdieren, wat betekent dat ze graag met twee of meer zitten, anders raken ze eenzaam. Ook prikken en speciaal voer hoort bij het verzorgen van je huisdier.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over speeltjes en andere benodigdheden! Een kat wil graag een kattenbak en een krabpaal. Met een mooie speelse paal kan hij zijn klauwen zelf een beetje bijhouden. Leuke speeltjes voor je hond zijn onder andere een bijt touw, een rubberen kip die een piepend geluid maaktt als je hond erin bijt of andere zachte simpele speeltjes. En natuurlijk, mag je de tennisbal niet vergeten! Deze kun je allemaal kopen in je dierenwinkel. 

Denk dus goed na of jij het onderste uit de kan haalt voor jouw huisdier, en wat je nog meer zou kunnen doen om hem goed te verzorgen. Ze zullen het zeker waarderen!