Tips voor het kopen van een kinderfiets

Het kopen van een fiets kan door het grote aanbod wat je vandaag de dag hebt op de markt kan het erg ingewikkeld zijn om de juiste fiets te vinden. Er zijn een hoop verschillende soorten fietsen die zo elk hun eigen voordelen hebben. Zo heb je elektrische fietsen, oma fietsen en ook sportfietsen. Zeker als je een fiets voor je kind gaat kopen is het belangrijk dat de grootte van de fiets goed is. Anders zal het voor je kind een stuk moeilijker worden om veilig door het verkeer te gaan. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. 

 

Het formaat van de fiets

Wanneer het gaat om normale fietsen zul je merken dat de bandgrootte en de afstand tot het stuur niet zoveel uit zal maken. Dit is bij een kinderfiets echter wel anders. Bij een fiets voor volwassenen is het enige wat aangepast wordt ongeveer het zadel. Bij kinderen zal de lengte echter nogal variëren. Daarom heb je voor elke leeftijd en lengte aparte fietsen die goed passen bij het lichaam van een kind. Op deze manier wordt de veiligheid van de kinderen vergroot en kun je ze een stuk sneller zelf op de fiets ergens heen laten gaan. Je zult dus als ouder goed de lengte, leeftijd en kledingmaat van het kind moeten weten bij het kopen van de fiets. kinderfietsen bij superfietsen hebben standaard afmetingen voor deze verschillende indicatoren. Deze wordt vervolgens gelinkt aan de inch van een band en zo zul je een passende fiets voor je kind kunnen vinden.

 

Tips voor bij het kopen van een fiets

Het is door de groei van kinderen in de jeugd niet aan te raden om voor de duurste fiets te gaan. Je zult na een aantal jaar weer een nieuwe passende fiets voor een kind moeten kopen. Het is ook sterk af te raden om een fiets in de groei te kopen, omdat dit dus ten koste gaat van de veiligheid van je kind. Ook is het verstandig om bij de eerste fiets van je kind zijwieltjes te kopen. Dit zal het makkelijker maken voor je kind om te leren fietsen. Wanneer een kind nog echt klein is kun je er ook voor kiezen om een vlaggetje op de fiets van je kind te plaatsen. Deze vlag zorgt ervoor dat een kind beter is te zien voor auto’s en de veiligheid zal toenemen.