Auto huren gaat gemakkelijk

Ik heb zelf geen eigen auto, en als ik dan ergens heen wil met een auto, dan kom je al vaak uit op auto’s van familieleden of vrienden, maar dat is natuurlijk niet altijd mogelijk. Daarom is het voor mij ideaal om zo nu en dan een auto te huren. Zo huurde ik onlangs een cabrio omdat het mooi weer was. Op die manier kon ik met de haren in de wind naar een nabij gelegen plas toe, in plaats van het openbaar vervoer te moeten nemen in de zweterige omstandigheden. Een auto huren was voor mij de makkelijkste optie, maar als je grotere auto nodig hebt, of misschien zelfs wel een auto wil huren om naar het buitenland te gaan, dan kan dat.

Waar moet je op letten?

Een auto huren is gemakkelijk, maar er komen wel wat regelingen bij kijken. Zo vragen veel bedrijven die auto’s verhuren een borgsom bij de aflevering. Dat verschilt heel erg per bedrijf en het ligt vooral aan wat voor auto het is. De borg zou je natuurlijk terug krijgen mits de gehuurde auto onbeschadigd is gebleven. Daarnaast kan het zo zijn dat je pas je rijbewijs hebt, en wel een auto wil huren. Sommige verhuurbedrijven vragen dan een extra hoog bedrag om zichzelf in te dekken. In het buitenland moet je ook vaak een minimaal aantal jaar rijervaring hebben.

Verschillende auto’s huren

Ik huurde dus laatst een cabrio, maar gezinnen kunnen bijvoorbeeld ook gaan voor een personenauto om hun kinderen mee te nemen op vakantie. Je hebt dan ook versies met een trekhaak, zodat je een aanhanger of caravan mee zou kunnen nemen. Dat zijn de normale opties, maar je hebt ook extravagante. Je kan namelijk een limousine of een dure sportwagen huren voor een trouwerij of een andere chique gelegenheid. Vanzelfsprekend is de borg dan wel van een andere proportie, maar dat komt dus doordat de gehuurde auto ook duurder is.

Auto huren voor elke gelegenheid

Zoals je weet is geen enkele gelegenheid hetzelfde, dus daarom is het ideaal om alle mogelijke opties te kunnen op één site. Check dan ook goed van tevoren wat voor soort auto of busje je nodig hebt. Ga na wat je wil vervoeren, en hoe groot die auto dan bijvoorbeeld is, of dat er een trekhaak aan de auto zit en wat je ermee wil. Kortom: zoek goed uit wat je wil gaan huren voordat je op reis gaat of verhuist.