mistgeneratoren

Mistgeneratoren als overval- en inbraakpreventie

Tegenwoordig zijn er diverse manieren waarop u uw bedrijfspand of uw woning kunt beveiligen. Overval- en inbraakpreventie is namelijk van cruciaal belang. Binnen een paar minuten kan een crimineel al in een onbeveiligd gebouw binnendringen. Overweeg daarom een goed beveiligingssysteem zoals mistgeneratoren. Mistgeneratoren zijn apparaten die u eenvoudig en zonder gedoe beschermen tegen allerlei kwaadwillende figuren. Bent u nog niet bekend met deze vorm van overval- en inbraakpreventie? Hier ontdekt u alles over mistgeneratoren. Dus lees gerust verder.

Mistgeneratoren beschermen u met mist

Het eerste dat u moet weten is dat mistgeneratoren u beveiligen door middel van mist. Zodra zo’n vernevelingssysteem is aangesloten op uw (bestaande) alarm, is die gereed om u te beschermen tegen ongewenste bezoekers. Wanneer het alarmsysteem geactiveerd wordt, springen deze apparaten in actie. Ze zullen in een paar tellen de ruimte vullen met dichte mist. Hierdoor zien de criminelen niets meer. Als ze geen hand voor ogen zien, dan wordt het wel heel lastig om het een en ander te stelen. Zo effectief zijn die mistgeneratoren!

Overval- en inbraakpreventie

Mistbeveiliging is uiterst praktisch en effectief als overval- en inbraakpreventie. De politie heeft namelijk gauw 10 tot 15 minuten nodig om aanwezig te zijn op locatie. Hierdoor kunnen criminelen gemakkelijk ontsnappen voordat zij er zijn. Bovendien hebben inbrekers maar een paar minuten nodig om een pand binnen te dringen, kostbare bezittingen te pakken en er weer vandoor te gaan. Er wordt gesproken van een 5-minuten regel. Dat is ongeveer de tijd die criminelen nodig hebben.

Met mistgeneratoren is dit allemaal niet meer het geval. Binnen een paar tellen is de ruimte namelijk gevuld met een laag ondoordringbare mist. Die mist maakt het de criminelen een stuk lastiger om spullen te stelen. Ze zien namelijk geen hand meer voor ogen. Dan wordt het bijna onmogelijk om iets te pakken. Bovendien wordt het daardoor tevens moeilijk voor inbrekers om snel te ontsnappen. Door de mist zien ze niets meer, dus ook niet hun exit route. De kans dat de criminelen opgepakt worden door de politie kan dus tevens wat groter zijn.

Mistgeneratoren werken snel zonder schade

Al met al werken deze apparaten dus erg snel en effectief als beveiligingsmiddel. Het zal u wellicht niet verbazen dat deze apparaten ook regelmatig worden aanbevolen voor bedrijven. Omdat de mist onschadelijk is voor mens, dier én eten, kan zo’n vernevelingssysteem vrijwel overal geplaatst worden. Zodra de mistgeneratoren actief zijn geweest, zal de ruimte zich vullen met mist die vanzelf weer verdwijnt. Als de mist opgelost is, dan zal er geen schade zijn aan uw spullen. De mist laat geheel geen sporen achter.