kantoorruimte-haarlem

Extra kantoorruimte in Haarlem nodig?

Het gaat goed met de economie en dat is ook binnen bedrijven steeds meer te merken. Er worden steeds minder mensen ontslagen en steeds meer mensen aangenomen. Bedrijven en teams groeien en dat is zeer positief. Het enige nadeel is dat je kantoorruimte vaak niet mee groeit. En wat moet je dan? Moet je meteen de hele boel verhuizen of kun je misschien nog wel een extra kantoorruimte huren? In dit blog vertellen we je er graag meer over.

Verhuizen is helaas niet altijd een optie

Verhuizen klinkt natuurlijk als een ontzettend goed idee als je pand niet meer de ruimte kan bieden die je nodig hebt. Helaas brengt verhuizen ook serieuze nadelen met zich mee en zijn er een paar punten die je echt moet overwegen om zelfs maar aan deze optie te denken. Je personeel is allereerst gewend aan de plek waar ze werken en dit zit in hun systeem. Zeker de reistijd speelt een hele grote rol hierin. Ga je verhuizen naar een andere plek dan kan het zijn dat de reistijd voor sommige medewerkers veranderd. Misschien wel ten goede maar wat nou als je een stuk langer moeten reizen? Overleg eerst goed met je personeelsleden hoe zij hier tegen over staan en hou je plannen over verhuizen altijd transparant zodat niemand voor verassingen komt te staan.

Extra kantoorruimte huren

Zit je met je bedrijf in een groot kantoorpand en ben je niet het enige bedrijf dan is het misschien nog een optie om extra ruimte te huren. Ons bedrijft heeft bijvoorbeeld extra kantoorruimte in Haarlem gehuurd omdat wij vorig jaar te weinig werkplekken handen. Het officiële kantoor bleef bestaan, we kregen er alleen nog een extra ruimte bij. Ideaal voor ons en onze klanten want we bleven gewoon op dezelfde plek. Daarnaast was het kantoor voor iedereen goed bereikbaar en had deze beslissing dus eigenlijk alleen maar positieve punten.

Ben je niet in de mogelijkheid om zomaar een extra ruimte te huren omdat er bijvoorbeeld nog andere bedrijven in het pand zitten dan kan je eens overwegen om met alle bedrijven bij elkaar te gaan zitten en te overleggen. Sommige hebben bijvoorbeeld hele grote ruimtes en maar weinig werknemers. Weer andere willen misschien al weg maar hebben nog even een klein duwtje in de rug nodig. Als jij laten blijken dat je een extra kantoorruimte wilt huren dan zijn er meestal wel mensen die met jouw mee willen denken (tenzij het natuurlijk concullega’s zijn).

Wij waren in ieder geval ontzettend blij met onze keuze om extra kantoorruimte te huren in Haarlem. Doen jullie ons na?